Projekty | 24 lutego 2023

Pomoc humanitarna dla Ukrainy

Od momentu wybuchu wojny na Ukrainie, Fundacja Trzy Trąby zaangażowała się w pomoc humanitarną. Pomoc dla Ukrainy dotyczy wielu dziedzin. Dzięki licznym wolontariuszom działającym dla Fundacji, do Ukrainy trafiły leki, środki opatrunkowe, ciepłe ubrania, środki czystości, agregaty prądotwórcze itd. Ważną częścią naszej działalności jest niestety także wsparcie działań zapewniających godny pochówek dla poległych bohaterów Ukrainy. Angażujemy się również w pomoc wdowom oraz sierotom po poległych obrońcach Ukrainy. To właśnie dla nich organizowaliśmy wakacyjne pobyty na Podhalu i Mazurach.

Maciej Radziwiłł i Rusłan Telipski-szef organizacji Niebieski Legion, która opiekuje się sierotami i wdowami po poległych ukraińskich żołnierzach.

Maciej Radziwiłł i Ignacy Dembiński z Orysławą Sidorczuk-członkinią samorządu Wołynia, prezeską Związku Ukrainek, wykładowczynią Wyższej Szkoły Administracji we Lwowie.